loď Mi-nor Mi-nor

Rok 1982 - štvrtý splav

Účastníci: Norbi a Ivan Považský, Miňo a Milan Lehký, Katka a Honza Ceypovci, Marcela a Ľubo Slobodi, Maja a Dušan Lasabi a Maroš Trnkus.
Trasa splavu: Kalná - Kamenný Most
Lode: 5x kanoe, jeden kajak




Tento rok sme skúsili inú trasu. Zmena je život. Chceli sme vidieť aj inú krajinu na akú sme boli zvyknutí z doterajších splavov. Hron bol plytší, širší, brehy bez zjavných vyvýšenín. Bolo to iné, tiež pekné, ale viac sme túto trasu neopakovali.
Po prvýkrát sa splavu zúčastnili Maja a Maroš. Akosi samovoľne sme tých, ktorí sa zúčastňovali prvýkrát splavu začali "krstiť" vo vode Hrona. Takže aj Maja s Marošom podstúpili túto procedúru. Jedno z pamätných vyhlásení tohto splavu bolo konštatovanie rady starších, že jedinci sú zle vybavení a bordelári a majú byť bez vyzvania pretiahnutí bakulou.
V Šárovciach sme si dali výborné pivo. Tu sme si zriadili aj tábor a prespali sme. V Bíni sme sa zúčastnili prehliadky starej rotundy. No a končili sme v Kamennom Moste.
Tento raz sme prvý raz použili auto ako rýchlu spojku. Tento rok Norbi vzal svoje auto. Keď sme ráno zložili tábor, všetky bagle sme mu dali do auta a on všetko odviezol do nasledujúceho táboriska a stopom sa odviezol kus cesty späť a niekde pri Hrone nás čakal. My sme ho nalodili a pokračovali sme v ceste až k autu. V Kamennom Moste sme večer naložili lode aj nás na vlak do Levíc. Norbi a Milan išli autom.


2008 (c) Mino     /        /    E-mail: mi-nor@szm.sk    /