loď Mi-nor Mi-nor

Rok 1983 - piaty splav

Účastníci: Honza, Marienka z Ugandy, Norbi, Gabika, Dr. Soška, Katka, Marcela, Ľubo, Dušan , Maroš, Milan, Miňo
Trasa splavu: Hronská Dúbrava - Kalná - Revišťské Podhradie - Rudno n/ Hronom - Veľké Kozmálovce, Kalná




Tento rok sme sa stali členmi TJ Slávia Agro - vodácky oddiel Kalná nad Hronom. Zvesť o našich úžasných splavoch sa niesla svetom a prihlásili sa noví záujemci.
Pôsobivým zjavom bola Marienka, ktorá sa počas štúdia vydala za chlapca z Ugandy. Neskôr tam odišla aj žiť. Rozprávala nám o ťažkom živote, svojích pocitoch a nezabudnuteľných spomienkach na prekrásnu Afriku.
Predposledný deň našej cesty sme v Kozárovciach pri Stope odparkovali lode pri veľkom strome pri Hrone a s veľkým potešením sme si tu dali bryndzové halušky a dobré pivko. A čakala nás ešte jedna milá udalosť. Dušan mal narodeniny a tak sme ich chceli v posledný večer riadne osláviť. Bolo to na Kozmálovskej "heti". Oslávenec sedel medzi obrovskými kameňmi a slušnými prúdmi valiacej sa vody a popíjal so zjavným potešením šampus. Viktor a Terka nám pripravili kotol gulášu. Cimbalka? Prišli nás pozrieť aj kamaráti Milana z Kozmáloviec - Štefan Tariška, Janko Šebo, Mišo Tariška [Pipkiho], Jano Mata, učiteľ z Kozmáloviec, Kinčok. Zábava sa natiahla do neskorých nočných hodín. V posledný deň prišli za nami ku Kozmálovciam staré mamy - teta Viera a teta Erna s deťmi. Vzali sme tie staršie - Zuzku Ceypovú a Andrejku Slobodovú na lode a zviezli sme sa do lodenice v Kalnej. Autospoj zabezpečoval Milan.
Splav Hrona 1983


2008 (c) Mino     /        /    E-mail: mi-nor@szm.sk    /