loď Mi-nor Mi-nor

Rok 1985 - šiesty splav

Účastníci: Milan, Miňo, Norbi, Ivan, Marcela, Ľubo, Gabika a Honza
Trasa splavu: Hronská Dúbrava - Kalná




Aj tento rok sme zažili niečo nové. A síce telovýchovná jednota Kalná nám lode vyviezla do Hronskej Dúbravy. Boli to dve turistické pramice. Už ten názov lodí dáva tušiť že mala nasledovať dosť veľká drina. Ale človek veľa vydrží a keď je dobrá nálada, počasie a hodne srandy tak sa dá vydržať skoro všetko.
Už šiesty rok sme sa vydali na vody rieky Hrona. Možno krátky čas, ale na vytvorenie určitých rituálov je to dosť. Všetci si pamätáme na veľkú panvicu, v ktorej sme pripravovali lečo alebo praženicu pre celú výpravu. Mali sme tiež stále miesta na stanovanie. Prvým táborom bola lúka pod zrúcaninou hradu Revište, nasledovala Nová Baňa a Nezábudka, potom "heť" v Kozmálovciach a končili sme v Kalnej.
Prvý deň splavu bol vždy veľmi náročný. Bola to najdlhšia trasa a vždy nám dala zabrať. Táboriská sme mali vždy v blízkosti rieky. Bolo veľmi príjemné, keď sme večer zaľahli do stanov a počuli sme ako tečie a žblnká Hron a ako šummia listy v korunách stromov. A rovnaké zvuky nás aj ráno budili. Vždy, keď počujem šumieť vietor v listoch stromov, vždy si spomeniem na Hron.


2008 (c) Mino     /        /    E-mail: mi-nor@szm.sk    /